Fonfoneata  
HOME PRODUCTEN OVER FONFONEATA EVENTS LINKS CONTACT
NL | FR | EN
 
  EMIL FONFONEATA EN CAROLINE THOMAS, ANTIQUAIRES - Pagina 2

Aldus verhuisden Caroline en Emil de zaak in 2005 naar een nieuwe locatie een beetje verderop, in de Belfortstraat nummer 27, onder het opschrift "Emil Fonfoneata en Caroline Thomas, Antiquairs", waar ze op 1 juli 2005, omringd door hun vrienden, hun nieuwe winkel openden.

In de prachtige, heel mooi aangeklede, vitrines kunt u zilverwerk bewonderen uit verschillende landen, daterend tussen de XVIIe en XIXe eeuw, hoewel er toch een voorkeur is voor zilverwerk afkomstig uit onze contreien. U ontdekt al vlug een regel die vooropstaat: de kwaliteit van de vaak prestigieuze stukken die uitgestald zijn!

U zult ook onder de indruk zijn van de enorme bibliotheek die een hele muur beslaat, volledig gewijd aan de glorie van de zilverkunst en zijn technieken, zilvermerken en meesters. De gespecialiseerde bibliotheek van het echtpaar Fonfoneata is een bewijs van hun interesse voor dit soort kunst. Emil is een zoeker en zodra hij een stuk aankoopt, raadpleegt hij zijn boeken om precies na te gaan wat de oorsprong ervan is, alsook de geschiedenis van de zilversmid en diens stijl. Dankzij zijn lange ervaring op dit gebied weet hij uiteraard bijna alles over een stuk dat hem aangeboden of eenvoudigweg getoond wordt.

    < vorige pagina volgende pagina >